City of San Antonio

ADDENDUM XII

SUBJECT:  Request for Qualifications (RFQ) for Catering and Concessions for the Convention Center (RFQ
014-007) Scheduled to Open: January 26, 2015; Date of Issue: May 21, 2014

FROM: Denise D. Gallegos, C.P.M, CPPB
Procurement Administrator

DATE: January 15, 2015

THIS NOTICE SHALL SERVE AS ADDENDUM NO. XII TO THE ABOVE REFERENCED
REQUEST FOR QUALIFICATIONS

QUESTIONS SUBMITTED IN ACCORDANCE WITH RFQ SECTION 011 RESTRICTIONS ON
COMMUNICATION:

Question 1: There is a statement that says Enter Respondent's (Prime) proposed contract participation
level. Leave blank for revenue generating contracts. Since this is a revenue generating contract - do I leave

this blank?

Response: Respondents should list what particular type of work (out of the entire contract scope of work)
that each partner entity is responsible for performing, managing and controlling, as well as the percentage
of the contract scope of work that each partner entity’s responsible performance will represent. In addition,
Respondent joint venture agreements should not conflict with information provided by Respondents in

Attachment J.

Question 2: Regarding the "Total Sub" participation - must we call out which companies we are going to
purchase from - or may we simply indicate a percent - knowing that we must achieve the 20% SBE & 14%

MBE allocations?

Response: Do not simply indicate a total percentage. You MUST list each specific company you will be
subcontracting with or using as suppliers.

Question 3: Does a subcontractor’s certification with the SCTRCA suffice in answering the first questions
on the Veteran-Owned Small Business Preference Program Form (i.e. If not certified by the SBA, is
Respondent certified as a VOSB by another public or private entity that uses similar certification

procedures?)

Response: Yes.
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Question 4: The Veteran-Owned Small Business Preference Program Form asks for Participation Dollar
Amount. Is it appropriate for us to enter a percent here instead of a dollar amount - since that would
conform with the rest of our Joint Venture submissions.

Response: Yes. OM%QJ? (D W ﬁ

Denise D. Gallegos, C.P.M, CPPB ‘9
Procurement Administrator
Finance Department — Purchasing Division
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