
 

 
CITY OF SAN ANTONIO 

REQUEST FOR QUALIFICATIONS (RFQ)  
FOR  

ON-CALL COST ESTIMATING SERVICES    
 

AMENDMENT #1  
 

February 7, 2013 
 

Amendment #1 includes the responses to questions received in writing and/or revisions to solicitation documents 
and/or required forms.     
 

I. QUESTIONS AND CLARIFICATIONS TO RFQ 
 
1. With respect to subject solicitation I have the following question in relation to Para J:  Statement of Qualifications 

Para 2:  Proposed Key Personnel:  This paragraph states:  The Proposed Key Personnel shall consist of a Licensed 
Architect or Engineer with a minimum of 5 years demonstrated experience in cost estimating services and 
construction work.  Can we expand this qualification to include Certified Professional Cost Estimators (CPE)?  
Response:  Yes, the City will expand this section of the RFQ and a Certified Cost Estimator is acceptable.  Refer to 
Section II for revision of this section.   

 
2. Under Article J, Section A.2 in the RFQ there is a requirement that states "The Proposed Personnel shall consist of a 

licensed Architect or Engineer with a minimum of 5 five years demonstrated experience in cost estimating services 
and construction work."  Cost Estimating firms typically do not staff currently licensed Architects and/or Engineers, 
which eliminates significantly the number of potential respondents.  Thus we inquire, is this requirement intended for 
this RFQ?  Could it be perhaps language copied from another RFQ and accidentally included in this one? 
Response:   The City has revised this section of the RFQ.  Refer to Section II for revision of this section.   
 

 

II. REVISIONS TO THE RFQ AND SOLICITATION DOCUMENTS 

On page 5 of the RFQ, Statement of Qualifications, A.2, Proposed Key Personnel/Organizational Chart, which states 
the following: 

 “The Proposed Key Personnel shall consist of a Licensed Architect or Engineer with a minimum of 5 five years 
demonstrated experience in cost estimating services and construction work.” 

Has been revised to the following:  

“The Proposed Key Personnel shall consist of a Licensed Architect, Licensed Engineer or a Certified 
Professional Estimator with a minimum of 5 five years demonstrated experience in cost estimating services and 
construction work.”  

 
END OF REVISIONS 

No other items, dates, or deadlines for this RFQ are changed. 
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